Δημ. Σχολείο Ανδραβίδας: Λήξη της χρονιάς με τον "Καραγκιόζη κορωνογιατρό"

Create: 01/07/2020 - 20:45

Την στόφα μεγάλου καραγκιοζοπαίκτη φαίνεται ότι έχει ο μαθητής Δημήτρης Χατζής της Έ τάξης του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, όπου εξέπληξε τους πάντες όταν με βοηθό του τον Αντώνη Μαυρίδη και με την πολύτιμη βοήθεια των άλλων συμμαθητών του, κατάφερε και «έστησε» μια παράσταση Καραγκιόζη, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η φετινή σχολική χρονιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα παιδιά αντέδρασαν στο γεγονός ότι φέτος δεν θα πραγματοποιούνταν η καθιερωμένη σχολική γιορτή με τις θεατρικές παραστάσεις όπως είθισται κάθε χρόνο. Η πρότασή τους να παρουσιάσουν μια παράσταση Καραγκιόζη, έγινε δεκτή από την διεύθυνση του σχολείου και το αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες.

Η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας Κυριακή Μπίκου

Η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας Κυριακή Μπίκου μιλώντας για την προσπάθεια αυτή ανέφερε ότι: «Η σχολική χρονιά έκλεισε όμορφα, έκλεισε χαρούμενα έκλεισε αισιόδοξα, δεν είχαμε προετοιμάσει τίποτα, ξεκίνησε από μία κουβέντα, μία συζήτηση που έγινε μέσα στην τάξη, τα παιδιά ήθελαν όπως σε όλες τις προηγούμενες χρονιές να κλείσουμε με μία θεατρική παράσταση, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό, δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε, όλα αυτά απαιτούν προετοιμασία, πρόβες και χρόνο φυσικά. Οπότε πρότειναν να δώσουν μία παράσταση Καραγκιόζη.

Ο Δημήτρης Χατζής

Ένας μαθητής μας, με εξαιρετικό ταλέντο, ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με τον Καραγκιόζη και πρότεινε να ανεβάσει μία παράσταση. Είναι ένα παιδί της Έ Δημοτικού το οποίο ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία, αγαπάει τον Καραγκιόζη και το έχει εξελίξει. Μπορώ να πω, ότι μπορεί να συγκριθεί με επαγγελματίες καραγκιοζοπαίκτες, οπότε λοιπόν συνεργάστηκαν, έβαλαν την φαντασία τους, τις ιδέες τους και στο τέλος παρουσίασαν μία εξαιρετική παράσταση με τον τίτλο «Ο Καραγκιόζης Κορωνογιατρός». Τα θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας τον Δημήτρη Χατζή, στον βοηθό του τον Αντώνη Μαυρίδη και στους υπόλοιπους μαθητές που τους βοήθησαν.

Το οργάνωσαν, το σχεδίασαν, το υλοποίησαν, μέσα σε τρεις ημέρες, μόνα τους τα παιδιά. Ακόμα και τις φιγούρες τις κατασκευάζει ο Δημήτρης Χατζής μόνος του. Ήταν κάτι το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα φυσικά και βοήθησε στο να κλείσουμε όμορφα κι αισιόδοξα την φετινή σχολική χρονιά, η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη αλλά θεωρώ ότι με την θετική ενέργεια και την αισιοδοξία που μας διακρίνει αλλά και την καλή συνεργασία με τους γονείς, τους μαθητές και τους συναδέλφους έληξε ομαλά και ευχάριστα».

 

Πηγή: https://www.ilialive.gr