ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε μια Αριστερά τυχοδιωκτική, με δουλικότητα και χωρίς ιδεολογία!"

Δημοσιεύτηκε: 16/06/2019 - 10:54

 

Ως «σημάδια σήψης, αποσύνθεσης και μιας ανηθικότητας που δεν είχε ποτέ προηγούμενο σε αυτό τον τόπο» χαρακτήρισε ο πρ. Υπουργός και Υποψήφιος βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, την καταδικαστέα από την κοινή γνώμη προσπάθεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσουν τους συγγενείς τους ως υπαλλήλους της Βουλής, λίγο εκπνεύσει ο πολιτικός χρόνος της Κυβέρνησης.
Ο κ. Τζαβάρας, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξαπέλυσε ιοβόλα πολιτικά βέλη κατά της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο «για φθορά των θεσμών, για υπονόμευση του Κράτους-δικαίου, για αναβίωση του πελατειακού κράτους, για διαφθορά και διαπλοκή σε όλη τους τη μεγαλοσύνη», με αφορμή την γνωστή υπόθεση μετατάξεων και βολέματος ημετέρων της Κυβέρνησης στη Βουλή.

Ο μαχητικός βουλευτής, με τον διαπρύσιο πολιτικό λόγο που τον διακρίνει, υπογράμμισε ότι αυτές οι συμπεριφορές προέρχονται «ειδικά από ένα κόμμα, που όπως μας είπε ήρθε για να βάλει σε τάξη τη δημοκρατική ζωή του τόπου και κυρίως να μας απαλλάξει από τη διαφθορά του παλαιού πολιτικού συστήματος, όπως αυθαίρετα ο κ. Τσίπρας είχε ονοματίσει την κυριαρχία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης»

Για να ξεκαθαρίσει επίσης ο κ. Τζαβάρας ότι «ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε λόγω της λαϊκής  κατακραυγής να παρέμβει και να σταματήσει αυτές τις μεθοδεύσεις.»

Ερωτώμενος επίσης για την οικονομική πολιτική λιτότητας της Κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Τζαβάρας σχολίασε ότι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός οδήγησε τον τόπο, σε μία πρωτοφανή περίοδο φτώχειας:
«Εδώ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο στίγμα μιας Κυβέρνησης, η οποία με αναδιανομή των εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και υπέρ συγκεκριμένων και στοχευμένων κοινωνικών κατηγοριών, που συνδέονταν με πελατειακή εκλογική σχέση με την Κυβέρνηση, έφθασε στο σημείο να αδιαφορεί για την ανάπτυξη του τόπου.
Απόδειξη είναι το γεγονός, ότι χρησιμοποίησε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για άλλους σκοπούς και προχώρησε στην αναδιανομή υπέρ συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών τον παραγόμενο πλούτο, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να τον αυξήσει. Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής  Κυβέρνησης και κάτω από αυτή την αποτυχία της καταρρέει. Και ως Κυβέρνηση και ως κομματικός σχηματισμός ΣΥΡΙΖΑ»

 


 
 

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο κ. Κώστας Τζαβάρας τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο. Να συνδέσει στο ίδιο ψηφοδέλτιο, ανθρώπους που ξεκινούσαν από την κα Κουντουρά και έφθαναν μέχρι την κο Λάμπρου.
Αυτό φανερώνει μια Αριστερά που δεν έχει ιδεολογία, που είναι τυχοδιωκτική, που ο ριζοσπαστισμός τον οποίο ευαγγελίστηκε, γρήγορα μετατράπηκε σε δουλικότητα απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και κυρίως αυτό που στο τέλος έμεινε, είναι η αδυναμία της να ξεκολλήσει από τις καρέκλες".

Για να καταλήξει ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ:
«Αυτό το πράγμα δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας συρφετός κυβερνητικός, που ο γδούπος που προκαλεί  η πτώση του, είναι και η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στο Έθνος.»